Interiér kavárny IKEM, Praha

studie 2013, realizace 2013

Prostor kavárny nemocnice IKEM vznikl vyčleněním části stávající jídelny, od které je oddělen prosklenou stěnou s potiskem. Stávající prosklená stěna mezi řešeným prostorem a halou byla zachována a jeden z modulů byl nahrazen vstupními dveřmi. Do protilehlého rohu byl umístěn dominantní barový pult a zápultí. Jednotlivá sezení tvořená čalouněnými lavicemi, stolky a židlemi jsou rozmístěna podél obvodových stěn. Na podlaze je v celé ploše položen sametový vinyl ve vínové barvě. Stávající podhled je odstraněn a nahrazen novým hladkým podhledem koncipovaným ve dvou výškových úrovních. Střední část podhledu je doplněna nově navrženými stropními svítidly. Osvětlení prostoru tak tvoří zapuštěná, přisazená a zavěšená chromová svítidla doplněná o LED pásky skryté v podhledu. Nábytek je řešen v kombinaci bílé barvy a dekoru světlé hrušně. Barový pult odcloňuje gastro zařízení od vlastního prostoru kavárny. Čelní stěnu směrem do kavárny tvoří opakní sklo v béžovém odstínu. Skříňky zápultí jsou navrženy v bílém vysokém lesku. Lavice jsou čalouněné textilním potahem v tmavošedém odstínu. Doplněny jsou o lehké plastové židle bez područek. Stolky mají masivní desku navrženou opět v dekoru hrušně s chromovou centrální nohou.