Interiér podkrovního bytu, Libišany

studie, 2011

Nevyužívaný půdní prostor rodinného domu ze 30. let byl přeměněn na byt pro čtyřčlennou rodinu. Středem dispozice je prostorná hala kolem které jsou rozmístěny jednotlivé místnosti. Skleněnými posuvnými dveřmi se vchází do hlavního obytného pokoje orientovaného směrem do ulice. Pod oknem v rizalitu je umístěna nízká knihovna s dřevěnou mříží uprostřed, za kterou je schován radiátor. Pokoj je propojen s kuchyní s varným ostrůvkem a jídelním koutem. Vedle obývacího pokoje je umístěna ložnice. Stěna za postelí je opatřena výraznou tapetou s květinovým vzorem. Podél sousední stěny je umístěna velká šatní skříň s posuvnými skleněnými dveřmi. Dispozice koupelny je navržena s ohledem na umístění vany, velkého sprchového koutu, umyvadla na desku a pračky. Přes celou délku koupelny probíhá dřevěná deska se zásuvkami nad kterou je umístěna nízká odkládací nika a zrcadlo. Povrch stěn a podlahy je tvořen velkoformátovým keramickým obkladem. Prostor koupelny je osvětlen shora světlovodem, čímž je zajištěn přístup denního světla. Toaleta je umístěna samostatně. V rohu půdorysu směrem do zahrady byl umístěn dětský pokoj pro dva sourozence. Doplněn je o samostatnou šatnu. Podél celé jedné stěny jsou umístěny skříně v kombinaci s policemi. Dlouhý pracovní stůl je situován pod oknem. Interiér bytu laděný do jednoduché barevnosti provází odkrytá konstrukce plných vazeb krovu. Podlaha byla vybrána v dekoru tmavého dřeva. V dětském pokoji a v ložnici je položen koberec. Ostatní nábytek je laděn do kombinace bílého laku a světlé dýhy. Obývací pokoj je doplněn o šedou pohovku a zelená křesla. Vedle posuvných dveří je umístěn stávající historický kredenc z kterého jsou odstraněny nátěry.